Predrag Cvetković na čelu pravnog tima Grupe građana „Dr Dragan Milić“

„Bolje je da te mrze zbog onoga što jesi nego da te vole zbog onoga što nisi“ – Andre Gide

“Vera u državu i pravni sistem se mora vratiti tako što će poštovanje Zakona i jednakost svih biti nepromenljiva konstanta. Pravo pojedinca mora biti osnov delovanja a ne pravo birokratije ili partokratije” napisao je doktor Dragan Milić na svom fejsbuk profilu.

Dr Predrag Cvetković rođen je 1970. godine u Nišu. Doktorsku disertaciju na temu “Međunarodnopravna zaštita stranih investicija od nekomercijalnih rizika“ odbranio je na Pravnom fakultetu u Nišu 2005. godine. Na Pravnom fakultetu u Nišu radi od 1996 godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu 1995. godine.

Magistarsku tezu pod nazivom “Zaključivanje ugovora o međunarodnoj prodaji robe”, imenovani je odbranio na Pravnom fakultetu u Nišu, 2000. godine.Za docenta za užu trgovinsko-pravnu naučnu oblast na Pravnom fakultetu u Nišu, dr Predrag Cvetković izabran je 2006. godine, u zvanje vanrednog profesora februara 2011. godine, a u zvanje redovnog profesora decembra 2015. godine.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Cvetković dr Predrag objavio je tri monografije i 40 članaka. Učestvovao je i učestvuje na četiri domaća i međunarodna projekta projekata. Tokom svoje profesionalne karijere više puta je boravio na stručnim usavršavanjima u inostranstvu. Aktivno se služi engleskim i nemačkim jezikom.

Podsetimo, nedavno je i poznati profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu dr Boban Stojanović pristupio Grupi građana „Dr Dragan Milić.

Leave a Reply