Grupi građana „Dr Dragan Milić“ potrebni potpisi stanovnika još četiri niške opštine

Doktor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju i nosilac odborničke liste Grupe građana „Dr Dragan Milić“ pozvao je stanovnike niških opština Palilula, Medijana, Pantelej i Crveni Krst da svojim potpisima podrže odborničke liste te grupe građana kako bi imali predstavnike u svih pet niških opština.

„Potpisi za Gradsku opštinu Niška Banja su prikupljeni, potrebno je prikupiti potpise i za druge četiri opštine. Građani nas mogu dati podršku za učešće na predstojećim izborima potpisima u toku današnjeg dana i sutra, 9. maja“, istakao je Milić.

Potpisi se overavaju od 10 do 20 časova u prostorijama novoformirane Grupe građana „Dr Dragan Milić“ u ulici Svetozara Markovića broj 20, preko puta Policijske uprave Niš, a na overu potpisa potrebno je doći sa ličnom kartom.

Grupa građana „Dr Dragan Milić“ sinoć je predala Gradskoj izbornoj komisiji 1.222 potpisa građana i odborničku listu za Skupštinu grada Niša.

Doktor Milić je tom prilikom istakao da će u fokusu njihove predizborne kampanje biti decentralizacija i departizacija.

On je ranije saopštio da je Grupa građana „Dr Dragan Milić“ već formirala tim za reorganizaciju niškog zdravstva u kome su brojni lekari razlicitih specijalnosti koji će se naći i na izbornoj listi.

Cilj tima biće eliminisanje svih listi čekanja u roku od šest meseci, a najviše u roku od godinu dana, izgradnja novog porodilišta, formiranje Instituta za majku i dete, Instituta za onkologiju i Instituta za kardiovaskularne bolesti, reorganizacija Vojne bolnice u Gradsku bolnicu i rekonstrukcija i formiranje Instituta za plućne bolesti u Knez Selu.

Zadaci tima za reorganizaciju niškog zdravstva biće i otvaranje ambulanti u svim selima i prigradskim naseljima na teritoriji grada Niša, reorganizacija službe Hitne pomoći, vraćanje dostojanstva svim zdravstvenim radnicima i saradnja sa sindikatima u ostvarivanju prava zdravstvenih radnika i saradnika ali i nemedicinskog, posebno pomoćnog osoblja.

„Moramo vratiti interes pacijenta na prvo mesto i povratiti njihovo izgubljeno poverenje“, istakao je Milić.

On je najavio da će nakon pobede na izborima na rukovodeća mesta u gradu biti postavljeni stručni ljudi, umesto poslušnika, kako bi se Niš, koji je potpuno potponuo, ekonomski oporavio.

Leave a Reply