Boban Stojanović pristupio Grupi građana „dr Dragan Milić“

Poznati profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu dr Boban Stojanović pristupio je grupi građana „Dr Dragan Milić“ i predvodiće tim eksperata koji će imati zadatak da preporodi devastiranu i tragičnu ekonomsku situaciju u Nišu, saopštio je dr Dragan Milić

 

On je podsetio da građani Niša i Jugoistočne Srbije imaju za 20.000 dinara manju prosečnu zaradu od Novosađana i za 30.000 dinara manju od Beograđana.

„To mora hitno da se menja! Ovo je najvažnije pitanje koje mora da se reši u narednom periodu jer Niš mora biti mnogo bogatiji sa mnogo više dobro plaćenih radnih mesta kako bi i sve ostale oblasti od značaja za grad mogle da se razvijaju“, naglasio je dr Milić.

Profesor dr Boban Stojanović ima 39 godina iskustva u nastavnim, istraživačkim i drugim akademskim aktivnostima.

Na Ekonomskom fakultetu u Nišu je redovni profesor na predmetima Mikroekonomija i Teorija i politika cena. Bio je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1994-2002) i visiting profesor na Kazahstanskom nacionalnom Univerzitetu (KazNU) u gradu Almati.

Osnivač je i prvi upravnik Centra za multidisciplinarne studije Univerziteta u Nišu, potpredsednik Privredne komore, u dva mandata prodekan Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Član je Predsedništva i Izvršnog odbora Saveza ekonomista Srbije i dugogodišnji predsednik Društva ekonomista Ništa. Objavio je 8 knjiga, 2 monografije i preko 200 radova u eminentnim časopisima.

Leave a Reply