Zašto je za Niš i Srbiju bitan dr Milić

Dr Dragan Milić – sinonim za novu doktrinu političke borbe iz koje prevejani ali i vrsni političari mogu tek da uče
 

Na političku scenu Srbije doneo je ono što dugo u Srbiji nikome nije uspevalo “glas” malog čoveka koji ne može da se izbori sa svim svakodnevnim nedaćama. Novi manir ukazivanja na svakodnevne probleme, upakovan u umorne radničke rukavice donosi novi tako potreban “politički dah” koji je kao kiseonik bolesniku preko potreban.

“Politički život” grada Niša i čitave Srbije kulturom učtivog i finog izražavanja uz lepe manire, vraća na mesto gde je odavno trebao da bude.

Radom i pre svega sopstvenom borbom pokazao je posvećenost i težnju ka komunikaciji koja jasno ukazuje na propuste, bez skrivenih poruka jasno davajući na znanje svima drugima da krenu za njim. Tom prilikom, ne bežeći sa “bojnog polja” Milić najavljuje dugu i tešku borbu jer kaže da čarobni štapić nema, ali ne odustaje.

Odmeren i uveren u ljudima budi poverenje koje je naš čovek odavno izgubio kada je politička scena u pitanju. Ne laskajući glasačima, išao je na sve ili ništa i baš ta odlučnost čini ga tako odvažnim jer je jedan od retkih poručio – Idemo sami da odmerimo snagu podrške koju imamo! Koliko njih na političkoj sceni ćete danas naći koji će reći…idem sam sa svojim timom! Jedan političar, dvoje… hmm ipak nijedan, pa poznajemo se!

Milić, Don Kihot srpske politike jedinstven je i po tome što međuljudske političke – odnose jeste podigao za nekoliko nivoa političkog delovanja. Zbunjeni su i oni koji su mu protivnici ali i obradovani svi koji su mu danas velika podrška, jer svaki njegov nastup iznedri još jednu stranu njegove iskonske potrebe da najiskrenije brani svoja uverenja.

 

Foto: GG “Dr Dragan Milić”

Dr Milić je na delu pokazao da je vrlo lagano i moguće baviti se politikom uz velike doze elegancije, gde je na dostojanstven način pokazao kako naša srpska, javna i politička scena može da bude civilizovana kada su glavna svetla na bini uperena u školovane i radom dokazane stručnjake. Dugo već na niškoj i srpskoj sceni kolo vode neki drugi ljudi, kojima je samo njihovo kolo najrazigranije, njihovi članovi ansambla i oni koji tom kolu tapšu najbitniji…ostalih nema.

U viziji politike koju neguje i zagovara Milić preovlađuju poštovanje i uvažavanje što danas jeste jasan sinonim za potpuno novu eru u politici na lokalu ali i na državničkom novou.

Milićeva kandidatura na niškim izborima, donela je osveženje i dosada neotkrivenu energiju koja pleni političkom scenom Niša. Naš niški problem je sada što smo pokazali Srbiji, svetu kakav politički biser smo mi godinama čuvali. Iznedrila ga je duboka ali bistra voda, jer u najvećim dubinama se najkvalitetniji biseri “rađaju”.

Posvećenost i transparentnosti u svemu što radi uz lepo izražavanje i etičko ponašanje prava je enigma za već “ukalupljene” srpske političare koji sada nemaju hrabrosti da baš Miliću izađu na crtu, jer ovakvog protivnika do sada nisu imali, protiv ovakvog igrača još nisu igrali i ne znaju kojim potezom bi ovog igrača da nadmudre jer uvek im beži za bar dva koraka, često i više.

Umesto bahatosti Milić nudi temeljni pristup problemu uz izgrađeni integritet, nudi opšti boljitak. Entuzijazam koji nosi privlači kao magnet sve one koji veruju da bolje ipak svi umemo.

Foto: GG “Dr Dragan Milić”

Milićevo političko “svanuće” koji se kao tračak nade pojavio, jeste otrežnjenje za mnoge Nišlije i putokaz kako politika može da bude neukaljana iskonska borba i poriv svakog čoveka za bolje danas, ne sutra, ne nekada već odmah – danas. Jasna borba protiv lokalne bahatosti i minimalne ili nikakve odgovornosti inspirisala je Nišlije da podrže snagu poštenja i zajedničkog rada.

Uz njega “na pramcu” grad je udahnuo preko potreban kiseonik za ozdravljenje, jer su pluća grada postala isuviše slabašna za svaki novi udah. Danas Nišlije dišu punim plućima, jer su ponosni da ih konačno u Srbiji pominju kao one koji će poštovanjem i pristojnim izražavanjem konačno vratiti zaboravljene vrednosti…ljudske i moralne.

Dr Milić simbol je nikada viđene i potpuno jedinstvene političke ere, koju krase etika i promišljena komunikacija koja može da bude temelj našeg izbavljenja.

Leave a Reply