Milić Nišlijama: Zaokružite bilo koga osim SNS, samo izađite na glasanje

Smatra da bi saradnja sa republičkom vlašću dobro funkcionisala; foto: JV / Tamara Radovanović

“Saradnjom sa SNS posle izbora bili bismo saučesnici u nezakonitim radnjama za koje se sumnjiče” – kaže nosilac liste Grupe građana “Dr Dragan Milić” i poziva Nišlije da glasaju za bilo koju opciju koju smatraju najboljom, samo da ne ostanu kod kuće i da ne zaokruže broj 1. Veruje da Niš neće biti u problemu ako postane opozicioni grad posle izbora jer smatra da je republička vlast odgovorna i da bi saradnja dobro funkcionisala.

Prvi na listi koja po njemu i nosi naziv tri dana pred lokalne niške izbore kaže da sa Srpskom naprednom strankom neće sarađivati, između ostalog, i zato što su se pojavile “ozbiljne prijave”.

Postoji osnovana sumnja da su ovi iz SNS-a pravili neke radnje koje možda nisu u skladu sa zakonom. Ja neću to da tvrdim, ali ove prijave su jako ozbiljne. Ako mi uđemo u sve to, a sve to nije raščivijano, postaćemo saučesnici u tome, a mi to nećemo – navodi Milić.

Bilo koja druga politička opcija dolazi u obzir za postizbornu saradnju, dodaje dalje, ali ako se bude prihvatila departizacija.

Građanima koji razmišljaju da li da izađu na izbore poručuje da izađu i zaokruže bilo koju listu koju smatraju najboljom, osim liste okupljene oko SNS.

Naprednjaci bi, kaže, bili jaka opozicija jer bi umeli da kontrolišu rad nove vlasti – da uoče nameštanje tendera i druge malverzacije.

Ne kažem da su to radili, ali znaju gde su rupe. Zamislite tako jaku opoziciju. Oni će biti najbolji kontrolori nove vlasti, da mi ne budemo kao što su bili oni. Čim izgube vlast, u roku od 2-3 meseca oni koji ne zaslužuju da budu u SNS-u pobeći će iz SNS-a. Tražiće utehu na boljem i bogatijem mestu. Ostaće oni koji veruju u ideju SNS-a i oni će za četiri godine da rastu, da se osveže, da imaju inovativne ideje, pa se nakon četiri godine možda desi da ponovo dobiju lokalne izbore – priča Milić.

Poziva nosioce vlasti da prikažu svu imovinu koju imaju, ali i onu u inostranstvu.

Znamo da neki imaju, tako se priča, silne apartmane u Grčkoj, Haniotiju, da su tu neke vile, da je to vezano za ovo rukovodstvo – kaže rukovodilac Kardiohirurgije.

Kaže da ne bi bio problem za Niš kada bi na lokalnim izborima pobedila opozicija, jer veruje da je republička vlast odgovorna, da se ne bi “svetila” i da bi ta saradnja dobro funkcionisala.

Iako je najpre najavljivao da njegova grupa građana neće lepiti plakate i deliti flajere, oni to sada čine. Kaže, ipak, kampanja ih košta ne više od 500.000 dinara, nisu primali donacije i “ne duguju nikome”.

Izvor: Južne vesti/Tamara Radovanović

Leave a Reply