Milić: Niš ima ljude koji mogu doneti napredak

Profesor Predrag Cvetković sa Pravnog fakulteta i profesor Boban Stojanović sa Ekonomskog fakulteta, biće predvodnici ekspertskih timova Grupe gra]ana „Dr Dragan Milić“ koji treba da sprovedu suštinske promene u preporodu Niša.

“Niš ima ljude koji mogu doneti napredak u svim oblastima života: ekonomiji, zdravstvu, prosveti, socijali, kulturi i mnogim drugim oblastima”, kaže Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste Grupe građana na predstojećim izborima 2. juna u Nišu i kandidat za budućeg gradonačelnika.

Profesor Cvetković dodaje da će njegova uloga biti da, osim učešća u aktivnostima pravnog tima, sa drugim članovima doprinese da se ideje i ciljevi, ove grupe građana predstave Nišlijama.

“Zajedničko za sve koji su na listi je da se radi o ličnostima sa profesionalnim i ličnim integritetom: uz nosioca liste, profesora Dragana Milića, tu su Oliver Paunović, profesor Boban Stojanović, Dejan Stojiljković kao primeri ovog pristupa. Postoji još jedna lična motivacija: da se doprinese, i kroz izbornu kampanju a i kasnije, dostojanstvu komunikacije između političkih protivnika. Zrelost u komunikaciji zahteva i zrelost aktera: tu se samo lični primer računa. Profesor Milić i njegov tim takav primer daju. I to je nešto što najviše raduje u ovoj kampanji, kako god se izbori završili”, ističe profesor Cvetković.

Dugogodišnji profesor Ekonomskog fakultet Boban Stojanović kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio angažovanje u grupi građana okupljenih oko ideje o neophodnosti fundamentalnih promena u funkcionisanju Niša.

“Nišu su neophodne investicije u proizvodnju i pružanje usluga koje daju više dodate vrednosti. Posebnu pažnju ćemo posvetiti dodatnom stimulisanju domaćih privrednika, a od stranih investitora zahtevati veće angažovanje lokalnih firmi. Ponudićemo i rešenja za ekonomski uspešnije poslovanje javnih preduzeća, kao i za gradsku infrastrukturu, za obrazovanje koje je u nadležnosti Grada, uključujući i stvaranje ambijenta koji će odvratiti kreativne i inventivne mlade ljude od odlaska iz Niša. Ekonomski razvoj će dati osnovu za razvoj svih delatnosti sa ciljem da Niš bude prosperitetan regionalni centar sa mnogo boljim položajem u Republici Srbiji”, navodi profesor Stojanović.

Izvor: Niške Vesti

Leave a Reply