Милић: На изборе у Нишу бисмо изашли сами да видимо колику подршку имамо

Предлог Ђорђа Станковића да опозиција на локалне изборе у Нишу изађе јединствена Драган Милић сматра разумљивим, али наводи да није довољно окупити се само око идеје да су нишки напредњаци лоши.

За Јужне вести каже да је више за то да његова група грађана, ако буде оформљена и ако изађе на изборе, први пут то учини сама, под називом „група грађана Др Драган Милић„, да би се видело какву подршку заиста има, али и зато што верује да треба да постоји политичка опција са централом у Нишу.

Остало је неколико месеци до локалних избора, а политичка сцена у Нишу већ је динамична – неки се удружују, неки разилазе, неки предлажу сарадњу колегама из опозиције, а неки су је већ категорично одбили.

Станковић из Народног покрета Србије данас је позвао друге опозиционаре, па и директора Kардиохирургије, да заједно учествују, како би атмосфера била референдумска.

Милић је могућност “уласка у политичко блато” најавио још септембра прошле године. Сада за Јужне вести каже да је група људи која би чинила нови покрет близу одлуке да дефинитивно наступи на изборима.

Наш град је разорен, девастиран и сви на дневном нивоу осећамо то потонуће. Ниш је изгубио своју душу, одавно нема основне ствари које сваки велики град мора да има. Зато сматрам да је неодговорно да човек тражи интелектуални конфор и ужива у том лажном миру. Мислим да сваки интелектуалац, привредник, студент и било који грађанин треба да преузме одговорност.

Мислим да је сада тренутак када није морално, културно и нишки да човек повије шију. Да је то било пре годину, две или три, па да им дамо неко време, али ова гарнитура је на власти у Нишу 12 година са неким благим, козметичким изменама. За то време, као неко ко заиста воли овај град, нисам видео никакав бољитак – наводи он.

Kаже да опозицију у Нишу нарочито поштује због тога што ради у тешким условима и да је Станковићев предлог смислен. Ипак, сматра да није довољно окупити се само око незадовољства радом нишких напредњака.

Око тога се сви једногласно слажемо, али логичније ми је да на изборе изађемо сами, као група грађана. Желимо да постоји потпуно нишка група. Неопходно је да коначно постоји нека политичка опција која је стационирана у Нишу. Уз дужно поштовање опозиције, поштујем заиста њихов рад, али централе су им у Београду. Мени је консултација са Београдом превише. Желим да људи који одлучују о Нишу живе у Нишу.

Заједничко нам је да смо са друге стране садашње власти и да желимо да она оде. Ипак, имамо неке друге разлике, које треба да се виде. Свакако, са њима бих се увек консултовао и размењивао идеје – одговара Милић.

Други разлог је, како наводи за Јужне вести, то што жели да види колико подршку народа би имао нови покрет, који би на нишке изборе изашао под називом “група грађана Др Драган Милић”.

Ако одмах уђемо у коалицију, нећемо знати колика је реална подршка нашој групацији. Шта ако добијемо мали број гласова? Били бисмо нелегитимни, а не желим да наша група понесе ловорике на конто опозиционих странака. Са друге стране, ако грађани препознају нашу опцију као доминантну и легитимну, знаћемо како да се поставимо и шта даље да радимо – закључује Милић.

Сматра да то није разарање опозиције и каже да би подела на две групације на изборима била добра за демократију.

Аутор: Тамара Радовановић,
Јужне вести

1 Response

Leave a Reply