Милић: Имаћемо нашу нишку “аутохтону” причу, опозиција хоће сарадњу а до сада нам нико није дао подршку

Данас је операциона сала на нишкој Kардиохирургији празна јер су операције тренутно на чекању због недостатка реагенса, о чему смо писали.

Управа УKЦ Ниш је за ТВ Нова рекла да ће сутра доставити овој клиници потребне реагенсе. Пацијенти чекају сада тај тренутак а директор клинике Проф. др Драган Милић за ову телевизију каже да се нада да то није још једна “лаж”.

Директор Милић је у живом укључењу у дневник ТВ Нова коментарисао како он види овај проблем са недостатком реагенаса, сумњајући да је све повезано са његовом најавом да ће на предстојећим локалним изборима формирати групу грађана, излази на изборе да како каже одмери своју политичку снагу. Он најављује неће се приволети никоме, ко не подржи план и програм који ће бити представљен.

На питање новинарке да ли га је опозиција контактирала и позвала на сарадњу, Милић јасно одговара.

“Имали смо састанак са господином Микијем Алексићем и првим човеком нишке опозиције. Они су од нас тражили став и ми смо били јасни – Идемо на локалне изборе посебно и самостално као група грађана. Желимо нашу, нишку атохтону причу. До сада се показало да је увек даљински у Београду и батерије су у Београду, ми то не желимо, желимо да одлучујемо сами о свом граду”, рекао је Милић.

Он даље коментарише како сада и нишка опозиција жели да се они приволе њима, али и додаје како претходних месеци нико од њих није дао никакву подршку њиховом раду и залагању на клиници где је било пуно проблема истрајати у намери да се очисте листе чекања. Након напорног рада и одличних резултата, уследиле су кривичне пријаве и оптужбе, лажи, каже Милић.

“Нико од опозиције тада није рекао, ово је неправда, ово не треба овако. дајте да дамо кардиохирурзима подршку”.

На питање новинарке да ли би та “аутохтона самостална нишка опција” могла да искључи било какву сарадњу са напредњацима.

“Ми смо кардиохирургија која покрива опсег од 250 километара територије у круг и код нас се лече све политичке опције, позиција и опозиција. Ми да мислимо да је нека струја добра ми би се њима прикључили. Нишки напредњаци су разорили наш град и град не постоји као нормалан град, велики. Немамо улицу која нема барем једну рупу и наше сарадње сигурно са садашњим напредњацима неће бити.

Ми ћемо бити отворени за ону политичку групу, из опозиције наравно али и осталих који буду подржали наш план и програм а то је укидање Ока соклоловог, укидање ових бесмислених ограда које постоје, изградњу института…биће план и програм и ко год подржи све то имаће нашу подршку”, завршио је директор Kардиохирургије УKЦ-а Ниш за ТВ Нова.

Leave a Reply