Милић ближи одлуци да изађе на локалне изборе, као група грађана

Нишки кардиохирург Др Драган Милић открива за Медиа центар да ће у марту донети коначну одлуку да ли ће ући у предстојећу изборну трку у Нишу, као и да је група грађана окупљена око његовог имена ближа одлуци да се кандидују.

Истиче и да је идеја да на локалне изборе изађу сами, а да ће се повући уколико добију мање од 3%. Kаже да сигурно неће у коалицију са СНС-ом, пише Медиа & Реформ центар.

Да ли ће група грађана “Др Драган Милић” бити једна од листа на изборима на локалу, знаће се за пар недеља, каже Милић, а о томе ће обавестити јавност. Ипак, све води ка томе да ће се кандидовати заједно са колегама са Kардиохирургије, као и са утицајним људима.

“Ми још нисмо донели дефинитвну одлуку око учешћа на локалним изборима, али смо ближи одлуци да учествујемо, него да не учествујемо”, истиче Милић

У политику улази јер сматра да је актуелна опција довела до девастације града. Истиче и да за све одлуке у граду треба да се питају Нишлије.

“Ми улазимо у политику зато сто се дијаметрално не слажемо са политиком Српске напредне странке. Сматрамо да ништа нису урадили, да су ћутали, да су испуњавали жеље”, каже он и додаје, “Ја волим да мозак, да хипофиза, да срце, одлучивање и све то, буде у нашем граду. Да одлучују Нишлије, да се Нишлије питају, да ми кажемо шта је а не да се ми консултујемо са Београдом, ако нам Београд дозволи нешто онда ок, ако нам не дозволи онда није ок”.

Први излазак ове групе грађана на изборе биће тест да се утврди да ли и колику подршку грађана имају. Групу чине нестраначке личности, међу којима је и сам доктор Милић коме ће ово бити прво политичко искуство.

“Неуспех би био да освојимо испод 3% и да не прођемо у Скупштину. Ако се то буде десило, ми ћемо се комплетно повући једноставно из било какве друштвене активности, јер народ нас није подржао и не видим разлог да ми на било који начин учествујемо у том неком друштвеном животу. Оно са чим бисмо ми били задовољни је тај неки политички циљ да добијемо 5%”.

Разговоре са различитим политичким опцијама неће избегавати, али ни са једном од њих не желе у предизборну коалицију. Милић сматра да прави разговори и преговори треба да следе након избора и да се најпре види ко ће колику подршку добити.

“Опозиционе странке које ја поштујем и које се заиста јако боре за демократизацију Србије и све остало, некако су као ова НН лица – напредњаци, имају централу у Београду, да се не лажемо. И како год га ми окренемо, шта год да они кажу, даљинац се налази у Београду заједно са батеријама. И то је нешто што мени смета. Мени као појединцу”.

Они са којима сигурно неће улазити у коалицију након избора су напредњаци.

“Људи који хоће да нас ухапсе, подигли су кривичну пријаву против нас, људи који ме избацују са факултета, ја са њима да правим коалицију – да ли ја стварно људима изгледам као мазохиста или шта” – пита Милић и додаје “Да ми мислимо да је политика НН лица, мислим напредњака, добра, па ми бисмо се прикључили тој опцији. Ући у коалицију са НН лицима, наша група грађана сигурно неће. Апсолутно не долази у обзир”.

Kо колику подршку има, показаће предстојећи локални избори, али ко год победи имаће много посла пред собом, уверен је Милић.

Неколико пута Милић је у медијима отворено говорио и о потреби да Ниш има институт, као и болницу секундарног типа. Такође, подсећа и да је један од већих проблема што је просечна плата у Нишу испод Републичког просека, као и то да Ниш има знатно мањи буџет од Новог Сада.

“И ви ми причате о коалицији, о којој коалицији? Да Ниш даље тоне, да листе чекања уместо годину дана буду три године. Да следећа ковид болница која се буде правила да се прави у Врању а не у Нишу. Да и даље наредних 50 година немамо институте, као што има Београд и Нови Сад. Или да немамо болницу секундарног типа?”

Милић додаје и да је град ограђен рампама и да је постао гето. Kаже и да је уништен дух Ниша, а да је њихов циљ да постане кутуран и пристојан град.

Аутор: Миљана Јеремић, МЦРН

Leave a Reply